Politica de Confidentialitate si de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal
Solicita informatii legate de date cu caracter personal

Politica de Confidentialitate si de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal

[22/01.2020/v4]
Introducere

Acest document contine politica de confidentialitate si de utilizare a datelor cu caracter personal a Audatex Services S.R.L, persoana juridica de drept privat, cu sediul social in Mun. Bucuresti, sector 1, str. Ermil Pangratti nr. 30A, et.1 si 2, avand EUID ROONRC.J40/15598/2005 si cod fiscal 17948862, operator de date cu caracter personal si inregistrata in Registrul Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr.35463 (denumita in continuare „Solera/Audatex" sau „noi", in acest document).

Audatex va respecta confidentialitatea si se angajeaza sa va protejeze datele cu caracter personal. Acest document va va informa cu privire la modul in care prelucram datele Dvs. personale, atunci cand vizitaţi site-ul nostru (indiferent de locul din care il vizitaţi), respectiv cand interactionati in orice mod cu noi şi va va informa si despre drepturile Dvs., precum şi modul in care legea va protejeaza.

Acest document este furnizat intr-un format stratificat, astfel incat sa puteţi face click pe zonele specifice stabilite mai jos. De asemenea, va rugam sa folosiţi Glosarul pentru a inţelege semnificaţia unora dintre termenii utilizaţi in aceast document.

Scopul acestei Politici

Acest document, are rolul de a va informa despre modalitatea in care Solera/ Audatex colecteaza si prelucreaza date cu caracter personal, ca urmare a utilizarii de catre Dvs. a acestui site web, inclusiv orice date pe care le puteti furniza prin intermediul acestui sitesau in alt mod, atunci cand va inscrieti la newsletter-ul nostru, achizitionati un produs sau un serviciu sau luati parte la un concurs.

Acest site nu este destinat pentru copii şi nu colectam constient/ intentionat date referitoare la copii.

Este important sa citiţi aceasta politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, impreuna cu orice alte informatii/ notificari/ politici pe care vi le-am comunicat sau vi le vom comunica in alte ocazii, atunci cand colectam sau prelucram datele Dvs. personale, astfel incat sa fiţi pe deplin conştienţi de modul şi motivul pentru care prelucram datele Dvs.

Aceasta Politica de Confidentialitate si de Prelucrare a datelor cu caracter personal are rolul de a completa/ suplimenta alte informari, nefiind destinata sa le inlocuiasca.

Operator

Solera/ Audatex este operatorul şi responsabilul pentru datele dumneavoastra personale.

Am desemnat o persoana responsabila in ceea ce priveste datele Dvs. si careia ii puteti adresa intrebari in legatura cu aceasta Politica. Daca aveţi intrebari despre Politica noastra de confidenţialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, inclusiv orice solicitari de a va exercita drepturile Dvs. legale, va rugam sa contactaţi Managerul de Confidentialitate, folosind detaliile de mai jos:

Detalii de contact complete: Str. Ermil Pangratti, nr.30A, et.1-2, sect. 1, Bucuresti

Denumirea companiei: Audatex Services S.R.L.

Nume sau titlu Managerului de Confidentialitate: Cristi Constantin

Adresa de email: dpc.ro@audatex.com

Adresa postala: Str. Ermil Pangratti, nr.30A, et.1-2, sect. 1, Bucuresti

Numar de telefon: +40 730 016 080

Aveţi dreptul de a face o plangere in orice moment Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ( ANSPDCP - www.dataprotection.ro). Cu toate acestea, am aprecia oportunitatea de a ne ocupa de problema Dvs., inainte de a va adresa ANSPDCP, asadar va rugam sa ne contactaţi in prealabil.

Modificari la Politica de Confidenţialitate si de Prelucrare a datelor cu caracter personal şi datoria Dvs. de a ne informa de modificari

Aceasta Politica privind confidentialitatea si de Prelucrare a datelor cu carater personal poate fi actualizata de catre noi ocazional.

Este important ca datele personale pe care le deţinem despre Dvs. sa fie exacte şi actuale. Va rugam sa ne informaţi daca datele Dvs. personale se schimba in timpul relaţiei cu noi.

Linkuri de la terti

Acest site poate include linkuri catre site-uri web terţe, plug-in-uri şi aplicaţii. Facand clic pe aceste link-uri sau acceptarea acestor conexiuni, puteti permite terţilor sa colecteze sau sa divulge date despre Dvs. Noi nu controlam aceste site-uri terţe şi nu suntem responsabili pentru Politicile acestora de confidenţialitate sau modul in care prelucreaza date cu caracter personal. Cand parasiţi site-ul nostru, va incurajam sa citiţi Politicile de confidenţialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, a fiecarui site web pe care il vizitaţi.

Date cu caracter personal sau informaţii personale, inseamna orice informaţii referitoare la o persoana, care conduc sau pot conduce la identificarea acesteia. Nu sunt incluse datele in care identitatea persoanei vizate a fost eliminata (datele devenind anonime).

Putem colecta, utiliza, stoca şi transfera diferite tipuri de date cu caracter personal despre Dvs. pe care le-am grupat dupa cum urmeaza:

  • Date de identitate care, in general, includ, in masura in care se aplica: [nume si prenume, seria si numarul actului de identitate, CNP-ul, semnatura, nume de utilizator sau identificator similar,].
  • Date cu privire la un vehicul (daca este asociat unei persoane fizice) care, in general, includ, in masura in care se aplica: [marca, numarul de inmatriculare si numarul de identificare a vehiculului (serie sasiu – „VIN"), kilometraj].
  • Date de contact care, in general, includ, in masura in care se aplica: [adresa de domiciliu/ resedinta, adresa de livrare, adresa de email si numerele de telefon].
  • Date financiare care, in general, includ, in masura in care se aplica: [contul bancar şi detaliile cardului de plata, datele costurilor daunei].
  • Date tranzacţie care, in general, includ, in masura in care se aplica: [detalii despre plaţile catre şi de la Dvs., precum şi alte detalii despre produsele şi serviciile pe care le-aţi achiziţionat de la noi].
  • Date tehnice care, in general, includ, in masura in care se aplica: [adresa de protocol de internet (IP), datele de conectare, tipul de browser si versiunea, setarea fusului orar si locatia, plug-in-uri si versiuni ale browserului, sistemul de operare si platforma, precum si alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folositi pentru a accesa acest site web].
  • Date profil care, in general, includ, in masura in care se aplica: [numele de utilizator şi parola, achiziţiile sau comenzile facute de Dvs., interesele, preferinţele, feedback-ul şi raspunsurile la sondaje].
  • Date de utilizare care, in general, includ, in masura in care se aplica: [informatii despre modul in care folositi site-ul, produsele si serviciile noastre].
  • Date publicitare/ marketing şi comunicaţii care, in general, includ, in masura in care se aplica: [preferinţele dumneavoastra in primirea de comunicari publicitare/ marketing de la noi şi de la terţi, precum şi preferinţele de comunicare].

De asemenea, colectam, utilizam si divulgam Date agregate/ combinate, precum date statistice sau demografice in orice scop. Datele agregate pot fi derivate din datele Dvs. personale, dar nu sunt considerate date personale potrivit legii, intrucat aceste date Nu dezvaluie direct sau indirect identitatea Dvs. De exemplu, este posibil sa combinam Datele de Utilizare a web site-ului, pentru a calcula procentul de utilizatori care acceseaza o anumita caracteristica a site-ului. Cu toate acestea, daca combinam sau conectam date agregate cu datele Dvs. personale, astfel incat Dvs. sa puteti fi identificat direct sau indirect, vom trata datele agregate/ combinate ca date cu caracter personal, acestea fiind utilizate in conformitate cu aceasta Politica.

Nu colectam niciun fel de categorii speciale de date cu caracter personal despre Dvs. (aceasta categorie include date despre: rasa sau etnie, convingeri religioase, sau filozofice, viaţa sexuala, orientarea sexuala, opiniile politice, apartenenţa la sindicate, şi datele de sanatate, genetice şi biometrice). Nu colectam nici informaţii despre condamnari şi infracţiuni penale.

Daca nu ne furnizaţi date cu caracter personal

In cazul in care avem o obligatie legala de a colecta date cu caracter personal despre Dvs., sau le colectam in conformitate cu intereselele noastre legitime sau cu clauzele unui contract perfectat cu Dvs. şi nu ne furnizati aceste date atunci cand vi le solicitam, este posibil sa nu ne putem executa obligatiile asumate prin contract (de exemplu, pentru a va furniza bunuri sau servicii). in acest caz, este posibil sa fie nevoie sa anulam un produs sau un serviciu pe care, in alte conditii, ar trebui sa vi-l oferim, dar va vom notifica despre aceasta imprejurare daca este cazul la momentul respectiv.

De asemenea, in situatia in care Dvs. doriti sa intrati in sediul nostru, in calitate de vizitator si nu doriti sa completati Registrul de evidenta a vizitatorilor, este posibil ca accesul Dvs. sa nu fie permis in sediul nostru.

Noi folosim metode diferite pentru a colecta date de la şi despre Dvs., inclusiv prin:

Interacţiuni directe prin care Dvs. va puteţi divulga: identitatea, date de contact, financiare, de profil, de marketing si comunicatii, printre altele, prin completarea formularelor sau prin corespondenta pe care o aveti cu noi, respectiv prin poşta, telefon, e-mail sau alte modalitati. Aceasta colectare se realizeaza atunci cand:

  • aplicati pentru, intrebaţi despre, sau achizitionati produsele sau serviciile noastre;
  • creaţi un cont pe site-ul nostru de suport tehnic;
  • va abonati la serviciul nostru sau publicaţii;
  • solicitati ca materiale publicitare sa fie transmise catre Dvs.;
  • participati la un concurs, tombola sau sondaj;
  • ne oferiti o opinie/ impresie;
  • deschideti un tichet pentru suport tehnic online sau offline;
  • aplicati pentru un training furnizat de catre noi pe produse/servicii;
  • vizitati sediul nostru.

Tehnologii sau interacţiuni automatizate. Pe masura ce interactionati cu site-ul nostru, este posibil sa colectam automat, date Tehnice, de Utilizare si de Profil, printre altele, despre echipamentele dvs., despre actiunile de navigare si comportamentul Dvs. Putem colecta aceste date cu caracter personal utilizand cookie-uri, jurnalele de server şi alte tehnologii similare. De asemenea, este posibil sa primim date Tehnice, de Utilizare si de Profil, printre altele, despre Dvs. daca vizitaţi alte site-uri care utilizeaza cookie-urile noastre. Va rugam sa consultaţi Politica privind fisierele cookie pentru mai multe detalii.

Terţi sau surse publice. Este posibil sa primim date cu caracter personal despre Dvs. de la diverse terţe parţi şi surse publice, astfel cum este prevazut mai jos:

  • Date de identitate şi de contact din surse publice [precum Registrul Comertului; cu sediul in interiorul UE].

Vom folosi datele Dvs. personale doar atunci cand legea ne va permite. Cel mai frecvent, vom folosi datele Dvs. personale in urmatoarele situaţii:

  • Pentru a ne executa obligatiile asumate prin contractele perfectate cu Dvs. sau in etapa pre-contractuala, de analiza si negociere a contractului;
  • In cazul in care este necesar pentru interesele noastre legitime (sau ale unei terţe parţi), precum şi daca este necesar intereselor Dvs. şi nu contravine drepturilor Dvs. fundamentale;
  • In cazul in care trebuie sa respectam o obligatie legala.

In general, nu ne bazam pe consimţamantul Dvs. ca fiind un temei legal pentru prelucrarea datelor Dvs. personale, decat in legatura cu trimiterea datelor Dvs. personale catre terte parti, in ceea ce priveste comunicarile in scop de marketing direct, in acest caz veti fi informat prin e-mail sau mesaj. Dvs. aveti dreptul sa va retrageti consimtamantul, in ceea ce priveste/ in privinta marketing-ul, in orice moment, contactandu-ne.

Scopuri pentru care vom folosi datele Dvs. personale

Am stabilit mai jos, intr-un tabel, o descriere a tuturor modurilor in care intenţionam sa prelucram datele Dvs. personale şi care este temeiul legal al prelucrarii.

Va rugam sa reţineţi ca este posibil sa prelucram datele Dvs. personale in baza mai multor temeiuri legale, in funcţie de scopul specific al prelucrarii.

Va rugam sa ne contactati, daca aveţi nevoie de detalii despre temeiul legal specific pe care ne intemeiem pentru a prelucra datele Dvs. personale, in cazul in care in tabelul de mai jos este prevazut mai mult de un temei legal.

Scop/ activitate Tipul de date Temeiul legal pentru prelucrare
Pentru a va inregistra ca un client nou

(a)identitate

(b)contact

executarea contractului cu Dvs.
Pentru a va inregistra ca un nou stagiar pentru cursuri de formare

(a)identitate

(b)contact

executarea contractului cu Dvs.

Pentru a prelucra şi livra comanda şi/ sau furnizarea de servicii, inclusiv:

(a) gestionarea plaţilor si taxelor;

(b) colectarea şi recuperarea debitelor datorate catre noi.

(a)identitate

(b)contact

(c)financiare

(d)tranzactie

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a recupera debitele datorate catre noi)

Pentru a gestiona relaţia noastra cu Dvs., care va include:

(a) Notificari despre modificarile aduse termenilor sau politicii de confidentialitate si prelucrare a datelor cu caracter personal

(b) Solicitari adresate Dvs. prin care sa va exprimati pararea cu privire la noi sau serviciile oferite de noi, precum sondajele.

(a)identitate

(b)contact

(c)profil

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru a ne conforma unei obligaţii legale

(c) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a pastra inregistrarile noastre actualizate şi pentru a studia modul in care clienţii utilizeaza produsele/ serviciile noastre)

Pentru a va permite sa participaţi la un concurs, tombola sau la un sondaj

(a)identitate

(b)contact

(c)profil

(d)utilizare

(e) Marketing/Publicitare

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a studia modul in care clienţii utilizeaza produsele/ serviciile noastre, pentru a le dezvolta şi a dezvolta afacerea noastra)

Pentru a administra si a proteja afacerea noastra si acest site web (inclusiv depanare, analiza datelor, testarea, intretinerea sistemului, suport, raportare si stocare a datelor)

(a)identitate

(b)contact

(c)tehnice

(a) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru desfasurarea afacerii noastre, furnizarea de servicii de administrare şi IT, securitatea reţelei, pentru a preveni frauda şi in contextul unei reorganizari de afaceri sau a unui exerciţiu de restructurare a grupului)

(b) necesare pentru a ne conforma unei obligaţii legale

Pentru a va furniza continut relevant pentru site si reclame relevante pentru Dvs. si pentru a masura sau intelege eficienta publicitatii pe care vi le oferim

(a)identitate

(b)contact

(c)profil

(d)utilizare

(e)tehnice

(f)Marketing/Publicitare

(a) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a studia modul in care clientii ne folosesc produsele/ serviciile, pentru a le dezvolta, pentru a ne dezvolta afacerile si pentru a ne informa strategia de marketing)

(b) In baza consimtamantului Dvs

Utilizarea de date statistice si analitice, pentru a imbunataţi site-ul nostru, a produselor/ serviciilor, marketing, relaţiei cu clienţii

(a)tehnice

(b)utilizare

Necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a defini tipurile de clienţi pentru produsele şi serviciile noastre, pentru a pastra site-ul nostru actualizat şi relevant, pentru a dezvolta afacerea noastra şi de a planifica strategia noastra de marketing)

Pentru a va face sugestii si recomandari, prin comunicarea de informari in scop de marketing, despre serviciile noastre si care v-ar putea interesa

(a)identitate

(b)contact

(c)profil

(d)Marketing/Publicitare

In baza consimtamantului Dvs.

Pentru a va permite accesul in sediul nostru

(a)identitate

(a) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a asigura securitatea fizica a sediului si pentru a tine o evidenta cu privire la persoanele care intra in sediul nostru)

(b) necesare pentru a ne conforma unei obligaţii legale

Anonimizarea datelor Dvs. personale, pentru crearea si actualizarea unei Baze de date cu privire la vehicule

(a)identitate

(b)financiare

Necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a dezvolta produsele si afacerea noastra, pentru prevenirea eventualelor fraude)

Oferte promoţionale de la noi

Putem folosi datele de identitate, de contact, tehnice, de utilizare şi de profil pentru a ne forma o opinie asupra a ceea ce credem ca poate va doriţi sau aveţi nevoie sau ceea ce poate fi de interes pentru Dvs. Acesta este modul in care vom decide ce produse, servicii şi oferte pot fi relevante pentru Dvs. (noi numim aceste activitati marketing/ publicitate).

Veţi primi comunicari de marketing/ publicitare de la noi daca: (1) aţi solicitat informaţii de la noi; (2) aţi achiziţionat bunuri sau servicii de la noi; (3) ne-aţi furnizat detaliile Dvs. atunci cand aţi intrat intr-un concurs sau aţi fost inregistrat pentru o promoţie/ tombola şi, in fiecare din aceste cazuri, aţi optat pentru a primi astfel de informari de marketing/ publicitare.

Activitati de marketing/ publicitate prestate de terte parti

Va vom solicita acordul expres, inainte de a va divulga datele cu caracter personal catre orice companie din afara grupului Solera/ Audatex, in scopuri de marketing/ publicitate.

Dezabonare

In cazul in care primiti mesaje de marketing/ publicitare, puteţi sa ne solicitati noua sau terţilor, in orice moment, sa nu va mai trimitem sau sa nu va mai trimita mesaje de marketing/ publicitare, sau urmand link-urile de dezabonare din orice mesaj de marketing/ publicitar trimis catre Dvs. sau prin contactarea noastra in orice moment.

In cazul in care renunţaţi la primirea acestor mesaje de marketing/ publicitare, acest lucru nu va afecta prelucrarea datele Dvs. cu caracter personal, in alte scopuri non-publicitare, cum ar fi furnizarea unui produs/ serviciu catre Dvs., inregistrarea garantiei, experienta produsului/ serviciului sau alte tranzactii.

Fisiere cookie

Va puteti seta browserul de internet folosit, sa refuze toate sau doar unele fisiere cookie. Daca dezactivaţi sau refuzaţi fisierele cookie, va rugam sa reţineţi ca unele functionalitati ale acestui site web pot deveni inaccesibile sau site-ul nu va functiona corect. Pentru mai multe informaţii despre fisierele cookie pe care le utilizam, va rugam sa consultaţi politica noastra de cookie-uri.

In cazul in care renunţaţi la primirea acestor mesaje de marketing/ publicitare, acest lucru nu va afecta prelucrarea datele Dvs. cu caracter personal, in alte scopuri non-publicitare, cum ar fi furnizarea unui produs/ serviciu catre Dvs., inregistrarea garantiei, experienta produsului/ serviciului sau alte tranzactii.

Modificari ale scopurilor prelucrarii datelor Dvs.

Vom folosi datele Dvs. personale, doar in scopurile pentru care le-am colectat, cu excepţia cazului in care consideram, in mod rezonabil, ca trebuie sa le utilizam pentru un alt scop şi ca scopul si motivul este compatibil cu scopul iniţial. Daca doriţi sa obţineţi o explicaţie, cu privire la modul in care prelucrarea datelor, pentru noul scop, este compatibila cu scopul original, va rugam sa ne contactati.

Daca va trebui sa utilizam datele Dvs. personale, pentru un scop fara o legatura cu scopul original, va vom notifica si va vom explica temeiul legal care ne permite sa facem acest lucru.

Va rugam sa reţineţi ca va putem prelucra datele personale fara ştirea sau consimţamantul dumneavoastra, in conformitate cu regulile de mai sus, daca acest lucru este necesar sau permis de lege.

Este posibil sa divulgam datele Dvs. cu caracter personal, catre tertii mentionati mai jos, pentru scopurile stabilite in tabelul de la punctul 4 de mai sus.

  • Terţi interni, astfel cum sunt prevazuti in Glosar.
  • Terte parti externe, astfel cum sunt prevazute in Glosar.
  • Terţi cu care putem intra intr-un proces de cesiune/ fuziune/ absortie, cu privire la afacerea/ activele noastre, sau parti ale acestora, sau in cazul in care am dori sa absorbim alte companii sau sa fuzionam cu acestea.

Daca o astfel de imprejurare va fi incidenta, atunci noi sau proprietarii/ detinatori vor putea utiliza datele dumneavoastra personale in conformitate cu aceasta Politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal.

Solicitam tuturor tertilor sa respecte securitatea datelor dumneavoastra personale si sa le trateze in conformitate cu legea. Nu permitem furnizorilor nostri de servicii, sa utilizeze datele dumneavoastra personale in scopuri proprii, ci doar le permitem sa prelucreze datele Dvs. personale in scopurile mentionate in acest document si in conformitate cu instructiunile noastre.

Cu excepţia cazului in care este expres mentionat altfel in acest document, datele Dvs. personale nu vor fi transferate in afara spaţiului economic european (SEE si Elvetia).

Am pus in aplicare masuri adecvate de securitate pentru a preveni pierderea accidentala a datelor dumneavoastra personale, utilizarea sau accesarea intr-un mod neautorizat, modificarea sau divulgarea acestora. in plus, limitam accesul angajaţilor, agenţilor, contractanţilor şi altor terti, la datele Dvs. personale, doar la ceea ce este absolut necesar, in raport de scopurile mentionate in acest document. Acestia vor prelucra datele Dvs. personale doar in baza instrucţiunilor noastre, fiind totodata supusi obligatiei de confidentialitate.

Suplimentar, am pus in aplicare proceduri pentru a face fata oricarei brese de securitate cu privire la datele Dvs. personale. Daca vor exista brese de securitate, iar datele Dvs. vor fi afectate, va vom notifica atat pe Dvs., cat si Autoritatea publica relevanta.

Cat timp vom folosi datele Dvs. personale?

Vom pastra datele dumneavoastra personale atat timp cat este necesar pentru a indeplini scopurile pentru care le-am colectat, inclusiv in scopul indeplinirii oricaror obligatii legale, contabile sau de raportare.

Pentru a determina perioada de pastrare adecvata a datelor Dvs. cu caracter personal, luam in considerare urmatoarele criterii: cantitatea, natura şi sensibilitatea datelor cu caracter personal, riscul potenţial de vatamare a Dvs. ca urmare a unei utilizari sau divulgari neautorizate a datelor cu caracter personal, scopurile pentru care prelucram date cu caracter personal şi daca putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace, precum şi obligatiile legale aplicabile.

Detalii privind perioadele de pastrare pentru diferite categorii de date cu caracter personal, sunt disponibile in politica noastra de pastrare a datelor cu caracter personal, pe care o puteti solicita de la noi.

Mai exact, cu titlu de exemplu, legea ne obliga sa pastram informaţii de baza despre clienţii noştri (precum date de: identitate, contact, financiare şi de tranzacţie) pentru cel puţin 10 ani dupa ce relatia contractuala a incetat, din ratiuni fiscale, realizarea auditului şi pastrarea inregistrarilor contabile.

In anumite imprejurari, ne puteti solicita sa va stergem datele cu caracter personal. In acest sens, va rugam consultati Cerere de ştergere mai jos, pentru mai multe informaţii.

In unele imprejurari, putem anonimiza datele Dvs. personale (astfel incat sa nu mai poata fi asociate cu persoana dumneavoastra) in scopuri de cercetare sau statistica, caz in care putem folosi aceste informaţii pe termen nelimitat, fara sa va mai anunţam.

Legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, va recunoaste o serie de drepturi, ce pot fi exercitate in anumite conditii. Va rugam sa cititi seciunea Glosar de mai jos, pentru o explicaţie mai detaliata asupra acestor drepturi:

  • Solicitaţi accesul la datele Dvs. personale;
  • Solicitarea corectarii/ rectificarii datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea stergerii datelor Dvs. personale;
  • Opozitie la prelucrarea datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea restrictionarii prelucrarii datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea transferului datelor dumneavoastra personale;
  • Dreptul de retragere a consimtamantului.

Daca doriţi sa exercitaţi oricare dintre drepturile stabilite mai sus, va rugam sa ne contactati la datele de contact prezentate mai sus.

Exercitarea drepturilor Dvs. este, de obicei, gratuita

Nu va trebui sa platiti nicio taxa pentru a va accesa datele cu caracter personal (sau pentru a va exercita oricare dintrecelelalte drepturi)Cu toate acestea, s-ar putea sa va percepem o taxa rezonabila (doar pentru a acoperi costul operational) in cazul in care cererea Dvs. este in mod clar nefondata, repetitiva sau excesiva, aceasta atitudine echivaland cu exercitarea abuziva a drepturilor conferite de lege. Alternativ, este posibil sa refuzam sa raspundem cererii Dvs.

Ceea ce am putea avea nevoie de la Dvs.

Ar putea fi necesar sa va solicitam informaţii specifice, pentru a ne ajuta sa va verificam identitatea şi sa va sprijinim, in exercitarea drepturilor Dvs. referitoare la datele cu caracter personal. Aceasta este o masura de securitate, pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal nu sunt divulgate unor persoane care nu au dreptul sa le fie divulgate. De asemenea, va putem contacta pentru a va solicita informaţii suplimentare in legatura cu solicitarea dumneavoastra, sau de a asigura celeritatea raspunsului nostru.

Timpul de raspuns la solicitarile Dvs.
incercam sa raspundem tuturor solicitarilor legitime in termen de maxim o luna. Ocazional, comunicarea unui raspuns poate dura mai mult de o luna, daca cererea dumneavoastra este deosebit de complexa sau aţi facut mai multe de cereri. in acest caz, va vom notifica un termen estimativ de raspuns şi va vom ţine la curent cu stadiul cererii/cererilor Dvs.

Temei legal

Interes legitim inseamna interesul afacerii noastre de a conduce si de a gestiona afacerea noastra pentru a ne permite sa oferim dvs. si pietei cel mai bun serviciu / produs si cea mai buna si mai sigura experienta. Ne asiguram ca consideram si cantarim orice impact potential asupra dvs. (atat pozitiv, cat si negativ) si drepturile dvs. inainte de a prelucra datele dvs. personale pentru interesele noastre legitime. Nu folosim datele dumneavoastra cu caracter personal pentru activitati in care interesele noastre sunt depasite de impactul asupra dvs. (cu exceptia cazului in care avem consimtamantul dvs. sau in alt mod solicitat sau permis de lege). Puteti obtine informatii suplimentare despre modul in care evaluam interesele noastre legitime impotriva oricaror impact potential asupra dvs. cu privire la activitati specifice, contactandu-ne.

Executarea contractului inseamna prelucrarea datelor Dvs. acolo si atunci cand este necesar, pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu Dvs., sau prelucrarea datelor in etapa pre-contractuala (analiza si negocierea contractului).

Respectarea unei obligatii legale sau de reglementare inseamna prelucrarea datelor Dvs. acolo si atunci cand este necesar pentru respectarea unei obligatii legale sau de reglementare cu rol in privinta protectiei datelor Dvs. cu caracter personal.

Terti interni

Alte companii din grupul Solera/Audatex, care acţioneaza fie ca operatori asociati sau imputernicitii ai acestora, şi care au sediul in Spatiul Economic European (SEE), Elvetia şi care furnizeaza servicii IT, de administrare a sistemului si organizeaza rapoarte de informare.

Terti externi

Furnizorii de servicii care acţioneaza ca imputerniciti ai nostri, cu sediul in Spatiul Economic European (SEE) si Elvetia care furnizeaza servicii IT şi de administrare a sistemului.

  • Consilieri profesionali, in calitate de imputernici, inclusiv avocati, notari, contabili, auditori, asiguratori etc. cu sediul in Spatiul Economic European (SEE) si Elvetia care furnizeaza servicii de consultanţa, de audit, juridice, de asigurare şi de contabilitate.
  • Autoritatile de reglementare / supraveghere si alte autoritati, care actioneaza ca imputerniciti sau operatori asociati cu sediul in Romania si solicita raportarea activitatilor de prelucrare, financiare sau de tranzactii, in anumite conditii.
Drepturile Dvs. legale

Aveţi dreptul de:

Acces la datele dumneavoastra personale (cunoscut sub numele de "drept de acces la datele cu caracter personal"). Acest lucru va permite sa primiţi o copie a datelor personale pe care le deţinem despre Dvs. şi pentru a verifica faptul ca le prelucram in mod legal.

Rectificare/ Corectie a datelor personale pe care le deţinem despre Dvs.. Acest lucru va permite sa solicitati corectarea oricaror date incomplete sau incorecte pe care le detinem despre Dvs., este posibil sa verificam in prealabil acurateţea datelor noi furnizate.

Stergere a datelor Dvs. personale. Acest lucru va permite sa ne cereţi sa stergem sau sa eliminam datele cu caracter personal in cazul in care nu exista niciun motiv rezonabil pentru ca noi sa continuam sa le prelucram. De asemenea, aveţi dreptul de a ne solicita sa stergem sau sa eliminam datele dumneavoastra personale, in cazul in care aţi exercitat cu succes dreptul de opozitie la prelucrare (a se vedea mai jos), in cazul in care am putea prelucra datele Dvs. in mod ilegal sau in cazul in care suntem obligati a şterge datele Dvs. personale, pentru a respecta legea. Reţineţi, totuşi, ca nu vom da intotdeauna curs solicitarii Dvs., de ştergere a datelor cu caracter personal, daca exista motive legale specifice, situatie in care va vom informa.

Opozitie la prelucrarea datelor Dvs. personale, in cazul in care ne bazam pe un interes legitim (sau pe cele ale unui terţ) si exista ceva in legatura cu situatia dvs. particulara care va face sa va doriti sa obiectati la prelucrarea pe acest temei, deoarece simtiti ca va afecteaza drepturile si libertatile fundamentale. De asemenea, aveti dreptul de opozitie in cazul in care prelucram datele Dvs. personale pentru scopuri de marketing direct. in unele cazuri, am putea demonstra ca avem motive legitime convingatoare de a prelucra informaţiile Dvs Care depasesc drepturile si libertatile dvs.

Restrictionare a prelucrarii datelor dumneavoastra personale. Acest drept va permite sa ne cereţi sa suspendam prelucrarea datelor dumneavoastra personale in urmatoarele scenarii: (a) daca doriţi ca noi sa stabilim acurateţea datelor; (b) in cazul in care prelucrarea datelor nu este legala, dar nu doriţi ca noi sa le ştergem; (c) in cazul in care doriti sa pastram datele, chiar daca noi nu mai avem nevoie de ele, Dvs. fiindu-va necesare a va fi recunoscut, asigurat sau exercitat un drept sau va protejati drepturile intr-o procedura judiciara; sau (d) in urma exercitarii dreptului de opozitie la prelucrarea datelor Dvs., dar noi trebuie sa verificam daca avem temeiuri rezonabile si justificate in acest sens.

Transfer a datelor dumneavoastra personale catre dvs. sau catre o terţa parte. Va vom furniza Dvs., sau unui tert pe care l-ati indicat in prealabil, datele Dvs. personale intr-un format structurat, utilizat in mod obişnuit, care poate fi citit automat. Va rugam sa reţineţi ca acest drept se aplica doar la datele cu caracter personal, pe care le prelucram in baza consimtamantului Dvs. sau in baza executarii unui contract.

Retragerea consimtamantului in orice moment, in cazul in care ne bazam pe consimţamantul Dvs. de a prelucra datele cu caracter personal. Daca va retrageţi consimţamantul, acest lucru nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor anterior retragerii consimtamantului si este posibil sa nu va mai putem furniza anumite produse sau servicii. Va vom sfatui in acest sens, in cazul in care va exercitati acest drept.